ارزیابی 2 روش متفاوت گرفتن مرغ

- گرفتن مرغ زنده ممکن است باعث استرس، آسیب دیدگی و تلفات پرنده می شود . آیا میتوان با تغییری ساده تفاوت زیادی ایجاد کرد؟
- ژورنال MPJ گزارش میدهد ، یک گروه تحقیق نروژی به سرپرستی کیت الیز کیتلسن 2 روش متفاوت گرفتن مرغ را با استفاده از حمل آنها از مرغداری به اتاق انتقال ارزیابی کرد.
- در روش اول که بسیار رایج است مرغ ها از هر 2 پا و به صورت سروته گرفته میشوند و در روش دوم از زیر شکم گرفته شده و به صورت ایستاده حمل میشوند.
- البته روش گرفتن با یک پا هم وجود دارد ؛ اما ازآنجاییکه این روش در قوانین نروژ ممنوع است جزو این تحقیق محسوب نمیشود.
- به گفتهٔ کیتلسن بهعنوان قسمتی از پژوهش مرغ های گوشتی ازنظر شکستگی پاها و بالها و همچنین زمان قرار گرفتن در جعبه ، تعداد مرغ های داخل جعبه ، تعداد مرغ هایی که به پشت در داخل جعبه گذاشته شدهاند و تعداد تلفات پس از رسیدن به مقصد مورد بررسی قرار گرفتند.
- به گفتهٔ کیتلسن این پژوهش نشان داد روش گرفتن از زیر شکم و ایستاده روشی سریع است که در آن تعداد مرغ کمتر، اما با نظم بیشتر در هر کشو قرار میگیرد.
- به علاوه میزان شکستگی بال در این روش کمتر است . او میگوید «گرفتن مرحلهٔ مهمی در زنجیرهٔ پیش از ذبح است و بر اساس این پژوهش روش گرفتن بر سلامت مرغهای گوشتی مؤثر است».
- البته باید متذکر شد که هیچ روشی بی عیب و نقص نیست و به گفتهٔ کیتلسن روش گرفتن ایستاده نیز عیوبی دارد.
- اولین مرحلهٔ زنجیر پیش از ذبح مرغهای گوشتی «انتقال» است. در این فرآیند مرغ ها از کف مرغداری به اتاق انتقال حمل شده ، سپس برای انتقال به کشتارگاه داخل وسیلهٔ نقلیه قرار میگیرند.
- این مرحله به صورت مکانیکی یا دستی انجام میشود. در گرفتن مرغ ها به صورت دستی و برای فروش معمولاً مرغ ها از یک پا گرفته و حمل میشوند، به صورتی که شخص با یک دست 3 الی 5 مرغ و با دست دیگر 1 یا 2 مرغ را می گیرد.
- مرغ های گوشتی به صورت وارونه به اتاق انتقال حمل میشوند که معمولاً کانتینری با کشوهای متعدد است و مرغهای داخل جعبه درون آن قرار میگیرند.
- فرآیند گرفتن و قرار دادن مرغها در جعبه ممکن است باعث استرس، آسیب دیدگی و تلفات مرغ ها ؛ و به خطر افتادن سلامت آن ها شود.
- انجمن ذبح انسانی و «کتاب راهنمای حمل و نقل حیوانات اروپا» (کنسرسیوم طرح راهنمای حمل حیوانات) توصیه میکند گرفتن مرغها باید از بال ها، به صورت تکی و ایستاده باشد.
- در برزیل نیز همین شیوه بهمنظور کاهش خطر آسیب دیدگی مرغها توصیه میشود. گرفتن و حمل مرغها به صورت ایستاده استرس وارد به مرغ را کاهش میدهد. میزان استرس با اندازه گیری غلظت کورتیکواستروئید مشخص میشود.
- به علاوه گرفتن مرغ ها به صورت وارونه باعث عدم تحرک طولانی مدت شده که معمولاً معیار اندازهگیری ترس است.
- اگر قرار باشد مرغ ها به صورت وارونه گرفته و حمل شوند، بر اساس توصیهٔ چندین سازمان بهترین روش گرفتن آنها از هر دو پا است.